Nyheder

24. februar 2020

khp2020.jpg

Professor går på pension

Professor Kim Hørslev-Petersen, leder af forskningsenheden på Dansk Gigthospital i Sønderborg går på pension d. 1. marts.

Kim Hørslev-Petersen kom som nyuddannet læge i 1981 til det daværende Kong Christian X’s Gigthospital, i dag Dansk Gigthospital, som ejes og drives af Gigtforeningen. Efter en årrække på bl.a. Hvidovre Hospital og Rigshospitalet, hvor han gennemførte sin speciallægeuddannelse og blev dr.med. vendte Kim Hørslev-Petersen i 1995 tilbage til Danmarks eneste reumatologiske specialhospital, hvor han som overlæge og siden 2006 som professor stod i spidsen for opbygningen af hospitalets internationalt anerkendte forskningsenhed.

Kim Hørslev-Petersens drivkraft har været kombinationen af forskning og patientkontakt. Gennem årene har han været hoved- og medforfatter på næsten 200 publikationer og en højt værdsat vejleder for mange ph.d.-studerende. Samtidig har han været en særdeles afholdt læge for sine patienter – nogle af dem har han fulgt i næsten 40 år.

”Jeg har aldrig kunnet forestille mig hverken forskning uden patienter, eller patienter uden forskning. De to ting er så forbundne, og det er mine patienter som både inspirerer og udfordrer mig i min forskning,” siger han.

Kim Hørslev-Petersen slipper dog ikke forskningen helt. Han fortsætter som professor emeritus ved Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet og vil stadig være tilknyttet forskningsprojekter på Dansk Gigthospital.

Kim Hørslev-Petersen har bl.a. modtaget Dronning Ingrids Forskerpris, som er indstiftet af Gigtforeningen, samt Gigtforeningens Æresmedalje, som tildeles for ”fremragende indsats i kampen mod gigten”.