Ny bog om behandling af gravide gigtpatienter

Reservelæge ved Dansk Gigthospital, Karen Schreiber, har for nyligt udgivet denne bog i samarbejde med Eliza Chakravarty og Monika Østensen.

Bogen med titlen ’Practical Management of the Pregnant Patient with Rheumatic Disease’ – oversat til dansk ’Praktisk håndtering af den gravide patient med reumatisk sygdom’, handler, som titlen delvist afslører, om hvilke faktorer der bl.a. skal tages stilling til når man arbejder med en gravid gigtpatient.

At være gravid som gigtpatient var for få årtier siden en farlig situation, og mange patienter blev derfor frarådet at få børn. Takket være et mere individuelt fokus på ikke kun gravide patienter – men alle patienter, er det med tiden blevet mere og mere sikkert at være gravid som reumatisk patient.

”For årtier siden blev jeg, en førsteårs medicinstuderende, fortalt, at patienternes prognoser altid var alvorlige. Dette er ikke længere sandt. Graviditeter er nu rimelig sikre og gennemførlige for størstedelen af reumatiske patienter. Læger, der følger de retningslinjer der understreges i denne bog, kan se frem til sunde resultater for både moder og barn” - Michael D. Lockshin, MD, Director, Barbara Volcker Center for Women and Rheumatic Diseases

 

Læs mere om bogen her