Nyheder

1. september 2020

oliver.jpg

Oliver Hendricks er nyudnævnt klinisk professor og leder af forskningsenheden på Dansk Gigthospital

Oliver Hendricks har siden 2010 været specialeansvarlig overlæge i reumatologi og klinisk lektor på forskningsenheden på Dansk Gigthospital.

”Vi er meget begejstrede for, at Syddansk Universitet har valgt Oliver Hendricks som Dansk Gigthospitals nye professor. Han kommer til at spille en central rolle i realiseringen af de visioner, vi har for hospitalet i de kommende år, hvor vi vil udvikle positionen som spydspids inden for reumatologisk behandling og rehabilitering, patientinddragelse og tværfaglighed. Samtidig er Oliver umådelig afholdt af både kolleger og patienter. De beskriver ham som inddragende, nærværende – og stædig. Han giver aldrig op – uanset hvor kompliceret og vanskeligt et patientforløb han står over for,” siger Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind.

Oliver Hendricks er født og opvokset i Essen i Tyskland og er uddannet læge fra Duisburg-Essen Universitet i Tyskland i 1996, men har haft hele sit arbejdsliv i Danmark. Siden 2005 har han forsket i reumatologi og immunologi ved SDU, IRS, senest i en kombineret overlæge- og lektorstilling. Hans forskning dækker kvantitative og kvalitative aspekter i grænselandet mellem reumatologien, immunologien og den kliniske mikrobiologi. Nøgleord er inflammatorisk reumatologi, biokemi, tidlig diagnostik, biologiske og yderligere innovative behandlingsstrategier, men også avanceret patientkommunikation og -uddannelse har hans store interesse. Som centerprojektleder har han været involveret i oprettelsen af ​​den nationale reumatologiske biobank (DRB). Han er både formand for Dansk Reumatologisk Selskab og Skandinavisk Reumatologisk Selskab.