Nyheder

28. februar 2020

Få eksperternes gode råd om forebyggelse af coronavirus

Coronavirus (COVID-19) er nu blevet konstateret i Danmark. Har du gigt, og er du i behandling med immundæmpende medicin, er du måske bekymret for at blive smittet og har brug for viden om, hvad det kan betyde for dig. Her får du gode råd og vejledning fra eksperterne i vores rådgivning.
 
Vores eksperter guider dig her med information om, hvordan du kan forebygge smitte med coronavirus, og hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du som gigtpatient er i immundæmpende behandling.

For det første er det vigtigt at understrege, at der er ingen grund til at gå i panik, da langt de fleste smittede vil have symptomer på en slem forkølelse eller en almindelig influenza. De vil komme sig over det uden de store problemer.

 

Gode råd til forebyggelse af smitte

For at forebygge smitte med coronavirus er det meget vigtigt med en god håndhygiejne. Vask hænder hyppigt og brug eventuelt hånddesinfektion.

Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion.

Host eller nys i engangslommetørklæder eller i albuebøjningen.

Hvis du har symptomer på forkølelse eller influenza skal du IKKE møde op hos lægen, men ringe til lægen i stedet for. Hvis det er uden for lægens åbningstid skal du ringe til lægevagten og IKKE møde op på skadestue eller akutklinik.

 

Stop ikke medicinsk behandling

Mange patienter, der er i behandling med immundæmpende medicin, spørger, om de midlertidigt skal stoppe deres behandling med f.eks. methotrexat, så deres immunsystem ikke er dæmpet i en periode. Dette anbefales dog ikke, da der er stor risiko for opblussen og forværring af gigtsygdommen.

 

Her kan du holde dig opdateret

Hvis du skal rejse til udlandet, kan du læse rejsevejledningerne for en lang række lande på Udenrigsministeriets hjemmeside

Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse opdaterede nyheder om coronavirus.