Leif Holm, 55 år

...vi hjælper hinanden med øvelserne, vi udveksler erfaringer, laver sjov og glemmer for en kort tid at vi er syge.

Leif Holm, 55 år
Fåborg

Morbus Bechterew
Leif Holm deltager i et hold for Morbus Bechterew patienter. Diagnosen har været stillet i et år, men derudover har Leif psoriasisgigt, der har været kendt siden 1998. Leif går til kontrol i ambulatoriet og har tidligere været indlagt på Gigthospitalet, til en individuel rehabilitering.

”Det er første gang jeg deltager i et MB-hold, og det er bare så meget bedre end alt andet jeg har prøvet. Vi er fire på dette hold, det er intensiv træning og det giver så meget at være et hold, vi hjælper hinanden med øvelserne, vi udveksler erfaringer, laver sjov og glemmer for en kort tid at vi er syge. Jeg har oplevet at vi, når vi sidder i gruppen til undervisning, kan komme rundt om mange forhold, som man ikke kommer ind på i et individuelt forløb og som på det mentale plan giver et overskud… Man får det ikke kun bedre fysisk, man får også et ’bust’ af psyken, så man bedre kan håndtere at andre f.eks. ikke altid kan forstå at man er syg, for smerter kan jo ikke ses.”

Leif Holm har deltaget i træningsophold andre steder, men har ikke tidligere stødt på det tilbud med tværfaglighed som Gigthospitalet har. Holdet med Morbus Bechterew patienter, understreger han, giver et helt andet overskud på flere plan, end det de andre ophold har givet ham. Han vender tilbage til familie og job med en fornyet energi og overskud, som det ellers kan tage længere tid at opbygge alene.