Ingrid Skjøth, 68 år

Personalet løfter patienterne ud af passiviteten, her er der mere fokus på kondiskoene end receptblokken...

Ingrid Skjøth, 68 år
Sulsted

Morbus Bechterew
Ingrid Skjøth deltager i et hold for Morbus Bechterew patienter. Ingrid har været diagnosticeret med Morbus Bechterew siden 2011, men har i øvrigt haft leddegigt i mere end 30 år. Det er anden gang Ingrid er indlagt på Gigthospitalet.

”På Gigthospitalet bibringes patienterne hvordan man lærer at tackle egen sygdom, hvordan man prioriterer egne kræfter, spiser og motionere rigtigt, så sygdommen holdes mest muligt i ro. Det tværfaglige team lytter til patienterne, og pudsigt nok er der en omvendt proportionalitet i hospitalets størrelse og den måde personalet er vedkommende på. – I de små samfund tager man også mere vare på hinanden, end i storbyen!

Personalet løfter patienterne ud af passiviteten, her er der mere fokus på kondiskoene end receptblokken, og omgivelserne gør også at vi bliver lokket ud, og dermed bevæger os. – Motion er gigtens overmand og her er Gråsten Gigthospital ikke et æble,… det er en gulerod.”

Ingrid Skjøth fremhæver endvidere ernæringens betydning og vægtning i behandlingen, man mærker at det vægtes højt, når man oplever udbuddet af ernæringsrigtig kost.