Hjalte Mansa, 27 år

På gigthospitalet er der en accept og forståelse af, at man ikke kan se ens handicap...

Hjalte Mansa, 27 år
Odense

Ehlers Danlos syndrom
Hjalte Mansa er indlagt til rehabilitering for Ehlers Danlos syndrom. Hjalte har været diagnosticeret med dette siden 2013, det er første gang han er indlagt på gigthospitalet. Hjalte er et ungt menneske der skal lære at leve bedst muligt med sin sygdom, opholdet på gigthospitalet giver ham viden og indsigt til at træne, spise og smertedække bedst muligt, så det giver plads til at leve et aktivt liv med familie, venner, studie og job. Hjalte udtaler:

”… på gigthospitalet er der en accept og forståelse af, at man ikke kan se ens handicap, at man faktisk kan have ondt andre steder, end man normalt har med min diagnose, og alligevel bliver der lyttet og overvejet hvordan man kan hjælpe mig. – Jeg bliver ikke mødt med mistro, personalet tror på mig, når jeg siger jeg har ondt. Her er der bare en kompetenceflade, som man ikke kommer i nærheden af andre steder. Hvor har du et så tæt samarbejde mellem læger, terapeuter, sygeplejen, køkken og hvem der ellers er inde over min indlæggelse? Ja, jeg kan da gå til ambulant behandling på OUH, men det kræver jo tid at få tingene ind under huden, her ’lever’ man jo tingene ud, der bliver trænet to gange om dagen, maden der serveres er tilrettelagt efter hvad du bør spise, det giver blod på tanden. – Jeg har da lavet salater og grønt når jeg har været hjemme i weekenden, for nu var jeg jo i gang, jeg var blevet motiveret til at gøre noget aktivt ved et gode eksempels magt.” 

Hjalte fremhæver også muligheden for at finde ro og hvile, desuden er der et særligt sammenhold med de øvrige patienter, hvor man ligesom er i samme båd. Der er ro og plads til både gode og dårlige dage.